" Det goda du gör idag glömmer folk ofta imorgon - Gör det goda ändå!
Om du är framgångsrik kommer du att få några falska och några verkliga fiender - Var framgångsrik ändå!
Om du är snäll kanske folk anklagar dig för att ha själviska, dolda motiv - Var snäll ändå!
Om du är ärlig och uppriktig kanske folk lurar dig - Var ärlig och uppriktig ändå!
Vad du tillbringat år med att bygga upp kan någon förstöra över en dag - Bygg ändå!
Om du finner kärlek och sinnesro kan andra bli avundsjuka - Var lycklig ändå!
Ge världen det bästa du har, det kanske aldrig är tillräckligt - Ge världen det bästa du har ändå!
För i slutändan var det mellan dig och Gud - Det var aldrig mellan dig och de andra ändå!

- Moder Teresa

söndag 3 april 2011

Del 3. Påskmusen

Jag kan tänka mig att du har hört talas om Tomten och alla hans nissar, Tandfén som byter ut tänder emot små presenter och Påskharen som gömmer påskägg till alla barn. Men kanske är det så att du inte hört talas om Påskmusen. Låt mig få berätta...


Allt började hemma hos familjen Karlsson under påskhelgen. Påsken är en tid då husen fylls av mer godis än pynt. Särskilt godisägg i olika former och färger. Familjen Karlsson hade också de införskaffat godisägg. Godisägg i choklad som Fru Karlsson lagt i en skål och ställt inne på matsalsbordet. Allt efterson tiden gick sjönk antalet ägg i skålen.


"Jasså här har det minskat på äggen!", konstaterade Fru Karlsson och sneglade beskyllande på Herr Karlsson. "Jag skulle just säga det samma!", svarade Herr Karlsson och sneglade lika beskyllande på Fru Karlsson. De talade inte mer om saken utan fyllde istället på med mer ägg i skålen. Morgonen därpå insåg de att antalet ägg hade sjunkit igen. De tittade frågande på varandra. "Jag har bara tagit ett par styckna, till skillnad från vissa andra!", sa Fru Karlsson. "Till skillnad från vissa andra, jag har minsann inte heller ätit fler än ett par styckna", protesterade Herr Karlsson. Herr och Fru Karlsson började nästan bli osams på grund av påskäggen.


Samma dag när familjen Karlsson hade besök fick de sig en överaskning. När gästerna satte sig i soffan fann de godis mellan soffans kuddar. Var det någon som hade en godisgömma i soffan och vem var denna någon?? Så småningom hade chokladäggen i folie tagit slut, då fylldes skålen istället med mörka chokladtryffelägg.


Morgonen därpå när de kom in i vardagsrummet fick de se att det var något som låg på golvet. Ett tryffelägg med bitmärken i. Små bitmärken, de förstod nu att det fanns en till pjäs med i spelet om bortförandet av påskäggen. Frågan var bara vart den pjäsen var!? De hörde ett ljud från ett av skåpen i vardagsrummet. Då de lyfte undan det, satt där en fet och rädd mus i hörnet. Nu fanns ingen annan råd än att försöka fånga in den feta musen.


Men hur skulle de gå till väga, inte ville de väl lägga ut en fälla i första taget. Tillslut kom de på en lösning, de byggde upp en bana från skåpet och ut i det fria. Den feta lilla musen förstod vinken och sprang ut genom dörren, och ut i det fria!!


...slut!



Bortklippta scener: ...Tillslut kom de på en lösnings, de byggde upp en bana från skåpet och ut i det fria. Den feta lilla musen förstod vinken och sprang ut genom dörren, och ut i det fria... ja för ett tag i alla fall. För snart var trafiken igång igen, så Herr och Fru Karlsson fann inte något annat råd än att ta fram en fälla... =(



Historien om Påskmusen som åt upp påskgodiset

är en sann historia. Fru Karlsson är min kusin.