" Det goda du gör idag glömmer folk ofta imorgon - Gör det goda ändå!
Om du är framgångsrik kommer du att få några falska och några verkliga fiender - Var framgångsrik ändå!
Om du är snäll kanske folk anklagar dig för att ha själviska, dolda motiv - Var snäll ändå!
Om du är ärlig och uppriktig kanske folk lurar dig - Var ärlig och uppriktig ändå!
Vad du tillbringat år med att bygga upp kan någon förstöra över en dag - Bygg ändå!
Om du finner kärlek och sinnesro kan andra bli avundsjuka - Var lycklig ändå!
Ge världen det bästa du har, det kanske aldrig är tillräckligt - Ge världen det bästa du har ändå!
För i slutändan var det mellan dig och Gud - Det var aldrig mellan dig och de andra ändå!

- Moder Teresa

onsdag 15 december 2010

Godisfabriken

Pauli tycker det är mysigt att sitta i soffan och höra hur någon annan ordnar och fixar i köket. Men idag vill hon gärna titta till det lite då och då, för att se att allt går som det ska.
Idag är det full rulle i köket. Det bubblar och ryker, knaprar och fixas. Knaprar?? ...vem är det som knaprar??
Milton står och tittar ner i den bubblande smeten. Det ser gott ut, men också väldigt varmt. Bäst att ta det försiktigt när man rör i grytan. Den chokladfylla doften sprider sig i köket, MUMS!, tänker Milton och slickar sig om munnen.

Lilly tycker om att titta i den fina julgodisboken. Samtigt håller hon koll på att allt går rätt till. Men hos Milton och Lilly knapras det ingenting. De måste nog vänta ett tag innan de kan äta av den bubblande chokladkolan.
Rosita har tröttnat på att sätta glasspinnar i knäckstrutarna. Nu har hon börjat bygga på ett glasspinnetorn istället. "Mycket roligare än massa klibbig smet", säger hon för sig själv och lägger på en glasspinne till. Inget knaprande här heller, trots mandel i knäcken. Mandeln, vart har mandeln tagit vägen??

Titta där!! Där är skålen med mandlarna och det är Sören som har hittat dem. Och det är han som gör det knaprande ljudet. Akta så du inte får ont i magen, Sören! Men Sören smaskar vidare, för skållad mandel är det bästa han vet. "Och bättre blir dem om man rostar dem lite, med lite salt på också!", säger Sören och myser....


Inga kommentarer: