" Det goda du gör idag glömmer folk ofta imorgon - Gör det goda ändå!
Om du är framgångsrik kommer du att få några falska och några verkliga fiender - Var framgångsrik ändå!
Om du är snäll kanske folk anklagar dig för att ha själviska, dolda motiv - Var snäll ändå!
Om du är ärlig och uppriktig kanske folk lurar dig - Var ärlig och uppriktig ändå!
Vad du tillbringat år med att bygga upp kan någon förstöra över en dag - Bygg ändå!
Om du finner kärlek och sinnesro kan andra bli avundsjuka - Var lycklig ändå!
Ge världen det bästa du har, det kanske aldrig är tillräckligt - Ge världen det bästa du har ändå!
För i slutändan var det mellan dig och Gud - Det var aldrig mellan dig och de andra ändå!

- Moder Teresa

måndag 19 oktober 2009

~ "Tjuven ska sluta stjäla..." ~

I bostadsområdet har vi ovälkommet besök och har haft det de senaste två helgerna. Tack o lov inte på vår gata. Men det har ju varit inbrott i bilar för ett ex antal år sedan.

Att göra inbrott skapar så mycket mer än bara ett tomrum på tv-bänken efter tv:n eller i smyckesskrinet. Utan mest av allt slits all trygghet som människor haft ur deras hem. Ett hem som ska vara så fyllt med värme och trygghet blir som helt förbytt efter att någon trängt sig på.

Hur kan det gå så långt i en människas liv att man väljer att börja göra inbrott och inte känna det minsta att "detta kanske är fel ändå". Utan att man sitter och planerar ut räder mot olika stadsdelar. Åker från stad till stad!! Nej det är hemskt och illa.

Har du tänkt på att även rånaren har varit ett litet barn en gång. Som lekt och längtat till jul....men det tragiska är frågan om barnet hade det så bra. Ibland kan ju människa i fråga haft det bra men hamnat i fel sällskap. Att ha haft en taskig uppväxt rättfärdigar ju inget brott, men det kan vara en förklaring till handling.

Hur som helst är det tragiskt!

"Tjuven ska sluta att stjäla..."

2 kommentarer:

Michaela sa...

Precis! Man ska alltid ha det i tanke, oavsett vem man än möter; alkoholist, tjuv, knarkare, anorektiker, - de har alla varit en bebis en gång som varit helt hjälplös utan sin mor och far....

Bra tankar. Har du flyttat in än??? :D inflyttningskalas? eller bara en enkel liten fika!?

Michaela sa...

Mm precis!! ang. det där med svininfluensan... kulmen skulle ju redan varit.. de är som jehovas som säger: "år 2000 kommer jesus" och när han inte kom tillbaka då, "ja år 2012 kommer han..."

...Ja men man kan ju aldrig veta. Dock är svininfluensan bara mer smittsam än en vanlig influensa. Det har Smittskyddsinstitutets generaldirektör sagt... och det tror jag på.

Kram!!